image

Wie zijn wij?

Studiepoort is in 2016 opgericht door Mohammed Sarti en sinds 2018 zijn Zaineb Sarti en Ikram Sarti de trotse mede-eigenaren van Studiepoort. De broer en twee zussen hebben altijd al een passie gehad voor het onderwijs en wilden met Studiepoort zich inzetten voor kansengelijkheid in het onderwijs. Door de combinatie van passie en geboekte resultaten is Studiepoort in een korte periode hard gegroeid en inmiddels zijn wij bij meerdere basisscholen wekelijks verantwoordelijk voor onderwijsondersteuning aan meer dan 500 leerlingen.

image

Mohammed Sarti richtte Studiepoort op in 2016 en na een periode van afwezigheid, trad hij begin 2021 wederom in het bestuur. Mohammed heeft als bestuurslid bij Stichting Dunya veel ervaring opgedaan met het opzetten van onderwijsprojecten en het leidinggeven aan een organisatie. Nadat hij zijn master Bestuursrecht en vervolgens een traineeship bij een bank af had gerond, is hij in 2019 vertrokken naar Hongkong om daar voor dezelfde bank aan de slag te gaan. Bij Studiepoort is hij nu verantwoordelijk voor de financiƫn, medewerkerszaken en algemene bedrijfsontwikkeling.


image

Zaineb Sarti is de tweede trotse oprichter van Studiepoort. Ook Zaineb heeft jarenlang als vrijwilliger bij Stichting Dunya gewerkt, waar zij naast het geven van begeleiding ook coördinator was van het project ten behoeve van onderbouwleerlingen met een taalachterstand. Ze heeft de lerarenopleiding Algemene Economie en Bedrijfseconomie gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam en is hierna gaan werken als docent in het voortgezet onderwijs. Inmiddels werkt Zaineb naast Studiepoort op het Jan des Bouvrie College, waar zij bij haar creatieve leerlingen voor de klas mag staan. De afwisseling tussen haar baan op het mbo en haar baan als ondernemer is wat het voor Zaineb extra leuk maakt.


image

Ikram Sarti is naast ondernemer bij Studiepoort fulltime moeder. Tijdens haar studie Biomedische Wetenschappen heeft Ikram een educatieve minor gevolgd, waardoor zij nu een tweedegraads bevoegdheid heeft als docente biologie. Na haar bachelor heeft ze lesgegeven op het Cartesius Lyceum in Amsterdam, waar haar passie voor het onderwijs is ontstaan. Daarnaast heeft ze jaren als vrijwilliger bij Stichting Dunya gewerkt, waar zij bijlessen en huiswerkbegeleiding gaf. Deze mooie ervaringen hebben Ikram gebracht tot waar zij nu is; een trotse oprichter van Studiepoort, waar hard wordt gewerkt aan en mét de toekomst van morgen.