image

Visie en DoelenMindfulness - Kinderen ontvangen dagelijks veel prikkels van de wereld om hun heen. Wij vinden het daarom belangrijk om stil te staan bij de gedachten en gevoelens van onze leerlingen. Wij doen dit bijvoorbeeld door hen aan het begin van onze huiswerkbegeleiding verschillende vragen stellen zoals “hoe voel ik me vandaag?” en “wat kan ik doen om het beste uit de huiswerkbegeleiding te halen?”. Zo hopen wij een beter beeld te krijgen van onze leerlingen als individu en leren wij hen controle te nemen over hun dag.

Wereldburgerschap - De moderne wereld vraagt veel zelfstandigheid van leerlingen, zowel jong als oud. Bij Studiepoort vinden we het belangrijk onze leerlingen hierin te helpen. Wij geven onze leerlingen de correcte tools en leren hen de juiste technieken, zodat zij het uiteindelijk zelf kunnen doen. In de praktijk betekent dit dat we leerlingen stimuleren zelfstandig een planning te maken en dat we niet spraakzame leerlingen aanmoedigen meer bij te dragen tijdens de lessen.

Zelfvertrouwen - Vertrouwen in het kunnen van het kind. Dat doen wij bij Studiepoort. Door onze leerlingen te laten zien dat wij ze vertrouwen, leren wij hen te vertrouwen in zichzelf. Natuurlijk is zelfvertrouwen een goede eigenschap om te hebben, maar wist u dat het de leerresultaten ook nog eens significant kan verhogen?

Coöperatie - Bij Studiepoort staat de leerling centraal. Wij vinden het daarom belangrijk onze aandacht niet alleen te richten op onze leerlingen, maar ook op de ouders en de scholen. Door helder te communiceren met zowel de scholen als de ouders kunnen wij een beter beeld krijgen van iedere leerling. Zo halen wij het beste uit uw kind.

image